Ons Goede Doel


Elk jaar geven we een gedeelte van de opbrengst aan een goed doel. We steunen bij voorkeur organisaties die actief zijn vanuit het Westland.

Dit jaar staat onze “Voorjaarsactie” gepland op 18 april 2020, Het goede doel voor dit jaar is Ontmoetingscentra Dementie Westland.


Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer.
Bij dementie gaan de zenuwcellen in de hersenen kapot. Soms gaan niet de zenuwcellen zelf kapot, maar de verbindingen tussen de cellen. Het is ook mogelijk dat de cellen en de verbindingen het niet meer goed doen. Door deze afname van cellen functioneren de hersenen steeds minder goed.

In het begin van de ziekte vallen meestal de geheugenproblemen op. Later krijgt de persoon met dementie problemen met denken en taal. Ook kan hij te maken krijgen met veranderingen in karakter en gedrag. Naarmate de ziekte erger wordt, verliest iemand met dementie steeds meer de regie over zijn eigen leven. Hij wordt steeds afhankelijker van de hulp van anderen. Dagelijkse handelingen worden steeds moeilijker.
De vier verschillende ontmoetingscentra in het Westland zijn bedoeld om deze patiënten (en hun mantelzorgers) op te vangen, een nuttige dagbesteding te geven, en ook tijdens hun ziekte levensvreugde te laten ervaren.


Om voor dit goede doel geld in te zamelen gaan wij op zaterdag 18 april, voor alweer de 6e keer een walking diner organiseren. Onder de naam “Happie Prikken” willen wij wederom een buffet maken met allemaal hapjes. De voorgaande 5 jaren is dit een groot succes geweest en wij willen dit verder uitbouwen. Tijdens de avond zal er ook nog een veiling, een tombola en entertainment geregeld worden.

Kaarten voor dit evenement zijn € 27,50 en te bestellen via deze link .